top of page
Jó kép.jpg

23. 03. 06.

Vajdaságban folytatódik az Osonó ifjúsági dolgozók támogatását szolgáló hosszútávú Erasmus+ programja

2020 fb hu.jpg

Az Osonó Színházműhely, a Sepsi Adrenalin Sport Egyesülettel és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetséggel partnerségben hozta létre a "Youth Workers Go!" elnevezésű projektet, amely célja, hogy ingyenesen elérhető, változatos, személyes és szakmai szempontból is értékes nemformális képzésekkel támogassa az ifjúsági szakemberek munkáját. Ennek érdekében, az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával egy három állomásos projektre kerül sor, amelyben az önismerettel, az egészséges életmóddal és a testi-lelki egyensúllyal foglalkozó műhelyek és képzések kapnak hangsúlyt.


Az első eseményre előző év június 13. és 18. között került sor Sepsikőröspatakon, a másodikra szeptember 5. és 10. között Budapesten. A projekt harmadik állomása Tóthfaluban zajlik, ahol március 7-12. között gyűl össze a 18 romániai, magyarországi és szerbiai résztvevő. A programban a legnagyobb hangsúlyt az egészségtudatos nevelés kapja, illetve a fiatalok egészséges szellemi és fizikai egyensúlyának elősegítése, így a műhelyfoglalkozások is nagyon színesek és változatosak lesznek. Az Osonóra jellemző személyiségfejlesztő-, csapatösszehozó- és színházi neveléssel kapcsolatos tréningeket Fazakas Misi és Mucha Oszkár tartja, míg Szőcs Enikő és Szőcs Károly Csaba irányítása alatt a csoport elmélyülhet a sport- és életviteli foglalkozásokban, illetve kipróbálhatja magát a falmászásban is.


A projekt egy hosszútávú regionális kezdeményezés részeként valósul meg, amely a régióban jellemző, az ifjúsági dolgozók szakmai életében tapasztalható nehézségeket kompenzáló programokat, azaz lehetőséget biztosít a szakmai fejlődésre, kapcsolatépítésre és feltöltődésre. Az Osonó Színházműhely mindeddig nyolc Erasmus projektet bonyolított le.

Jó kép.jpg

23. 02. 04.

(osonó)MŰHELY | önismeret_önkifejezés_közösség_színház | Budapest

2020 fb hu.jpg

Jelentkezőket várunk a február közepétől induló MŰHELYbe, ahol egy állandó csoporttal, rendszeres önismereti és színházi műhelyfoglalkozásokat fogunk tartani. 


Regisztráció a február 16-i, ingyenes, bevezető műhelyfoglalkozásra: szervezes@osono.ro


Mi is az a MŰHELY?

Az Osonó most induló rendszeres csoportja, állandó résztvevőkkel.


Miről szól?

A MŰHELYfoglalkozások során a résztvevők szokatlan, a hétköznapok monotóniájából kizökkentő helyzeteket megtapasztalva kapnak lehetőséget önmaguk feltérképezésére, érzelmeik mélyebb megismerésére és kifejezésére. A színház ürügy és eszköz: hogy közelebb kerülhessünk egymáshoz és saját belső világunkhoz; hogy játsszunk és a játékból derűt nyerjünk; hogy kiegyensúlyozottabb, tartalmasabb, teljesebb életet éljünk.


Kinek szól?

Bárkinek, aki elmúlt 18 éves, és érez magában nyitottságot, szeretne egy jó csapat részévé válni és szívesen dolgozik önmagán.


Mikor lesz ez?

Csütörtökönként 18:00-tól 20:30-ig.

Első alkalom: 2023.02.23., utolsó alkalom: 2023.06.15.


Hogy lehet jelentkezni?

Gyere el FEBRUÁR 16-án az ingyenes ismerkedő tréningre, amely feltétele is a jelentkezésnek! Ezen az alkalmon megismerjük egymást, bepillantást kaphatsz a Műhelyben folyó munkába, és a tapasztalatok alapján közösen dönthetünk róla, tudsz-e, szeretnél-e csatlakozni a csapathoz.


Hol lesz?

B29 Ifjúsági és Közösségi Tér (Bartók Béla út 29.)


Kik fogják tartani a foglalkozásokat?

Fazakas Misi, társulatvezető, rendező, drámatanár

Mucha Oszkár, színész, tréner

Benyhe Bernát, drámatanár


Mennyibe kerül?

- 14.000Ft/hónap (= 4 alkalom)

- diákoknak 11.000Ft/hónap (= 4 alkalom)

- a február 16-i ismerkedő alkalom ingyenes (és a jelentkezés feltétele -- de még nem kötelez semmire)


Hol tudok Regisztrálni?

szervezes@osono.ro


Meddig tudok regisztrálni?

Február 14., 12.00

Jó kép.jpg

23. 02. 01.

30. születésnapját ünnepli az Osonó

2020 fb hu.jpg

Budapesten, előadással, műhelyfoglalkozással illetve az egykori és jelenlegi osonósok találkozójával ünnepli 30. születésnapját az Osonó Színházműhely. A társulatnak az 1993. február 3-i alapítása óta 187 tagja volt és az évek során összesen 23 előadás került bemutatásra, amelyből 6 koprodukcióként készült el thaiföldi, marokkói, budapesti, olaszországi és sepsiszentgyörgyi színházakkal. Az önfenntartó színházműhely az előadások játszásán túl, ezernél több oktatási és szociális projektet szervezett fiatalok és felnőttek számára. A 30 év alatt összesen 1.523 előadást tartott a társulat, amelyből 1.180-at az elmúlt tíz évben, független színházként 3 kontinens 28 országának 322 településén. Az Osonó Színházműhely projektjeit és előadásait eddig 54 hazai és nemzetközi díjjal ismerték el.


A 30 éves az Osonó születésnapi program részeként, február 2-án 19 órakor láthatják a nézők a Nem vagyok, csak mások látnak című, József Attila szövegeiből létrehozott előadást a B29 Közösségi térben. Ugyanott, február 4-én 18 órakor kerül sor egy önismereti és színházi műhelyfoglalkozásra. Mindkét esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a szervezes@osono.ro e-mail címen lehet megtenni. Az egykori és jelenlegi osonósok találkozójára szintén Budapesten kerül sor a társulat születésnapján, február 3-án.


Ebben az évben az Osonó legfontosabb célja között szerepel azoknak az eszközöknek a továbbgondolása, amelyek által a Színház minél szélesebb réteghez tud eljutni, minél több embert tud megszólítani. A közel egy éve bemutatott Nem vagyok, csak mások látnak című előadást számos iskolában rendhagyó irodalomóraként fogja bemutatni a társulat. Áprilisban az előadás egy kéthetes, öt országot érintő európai turnéra indul, majd májusban több olaszországi városban lesz látható.


Az eddig 610 alkalommal bemutatott Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista produkciót március és május végén láthatják a nézők. Az előadás visszatér a szombathelyi Weöres Sándor Színházba illetve a budapesti Katona József Színházba is, de látható lesz számos erdélyi és magyarországi településen is.


Az idei évben a hagyományos-, fórumszínházi- és osztálytermi előadásoktól kezdődően, különböző képzések, táborok, ifjúsági együttműködések, rendszeresített műhelyek és Erasmus projektek képezik a társulat idei terveit.


Az Osonó alapítója és vezetője 1993- 1998 között Salamon András volt, 1998-tól a társulat vezetője Fazakas Misi.

etsn_logo-01.jpg
VIDEÓ LENT

Archív hírek

bottom of page