top of page

Előadja: Mucha Oszkár

Rendező: Fazakas Misi

 STÁB 

 SZINOPSZIS 

   Az elhangzó szövegek nem (csak) lírai alkotások, hanem a jelen időben, ürügyként ujjá születő gondolatok, hogy közösen kísérletet tegyünk egy személyes találkozásra Attilával. Engedjünk a színház varázsának és hagyjuk, hogy a megteremtett igazság által születhessen meg bennünk a Pillanat. Felejtsünk el minden ismert sort és szót, hogy közösen fedezhessük fel újra, hogy vajon mi járhatott Attila fejben, amikor tollat ragadott. Vajon hogyan rezdült a lelke? Miért alakult a sorsa úgy, ahogy alakult? És sorsa befejeztével az út végére ért? Vagy még mindig halad valahonnan valahová?

Az előadás hossza 55 perc

Bemutató: 2022. február 21, S4 - Háló Közösségi és Kulturális Központ, Budapest

2023. március 11-én tartottuk a 65. előadást

TEASER

NEM VAGYOK, CSAK MÁSOK LÁTNAK 
(színházi kísérlet József Attilával) - OSONÓ SZÍNHÁZMŰHELY 

"Nem vágta el a vonat; nem vágták ki a nyelvemet sem." (J.A.)

"Az előadás, illetve ez a tolmácsolás nagyon kinyitotta számomra József Attila személyiségét." (néző)

"Én kimondottan nem szerettem ezeket a József Attila verseket, mert nem tudtam hova tenni őket, de most sokkal személyesebbé váltak. Az előadásotokkal közelebb kerültek hozzám ezek a szövegek." (tantermi előadás diák-nézője)

"Nagyon személyesnek éreztem az előadást. Annyira jó volt, hogy körbe ültünk és ez az egész nekünk szólt, megszólított!" (néző)

"Ha nem rólatok van szó, nem is jövök el, mert nem szeretem az egyéni előadásokat. De ez csodálatos volt!" (néző)

"Engem ez az előadás nagyon megérintett. Személyes volt, megszólított és tulajdonképpen nem csak József Attilával találkoztam, hanem önmagammal is." (néző)

Magyarország: Budapest, Székesfehérvár, Szombathely, Mezőkövesd, Celldömölk, Pannonhalma, Cegléd, Törökbálint


Erdély: Sepsiszentgyörgy, Szilágycseh, Nagykároly, Székelyvarság, Érmihályfalva, Nagyvárad, Homoródfürdő, Sepsikőröspatak, Kolozsvár


Vajdaság: Nagykikinda, Tóthfalu

VENDÉGSZEREPLÉSEK

bottom of page